2016. április 5., kedd

Vogue címlapon Rooney Mara – A tetovált lány

Rooney Mara Vogue címlap-sminkje, ahogy Bertalan Viktória sminkes javasolja.

“Ebben a sminkben a szemeké a főszerep ezért, nagyon fontos, hogy teljesen tiszta, egységes alappal indítsunk. Vigyük fel az alapozót körkörös mozdulatokkal, kézzel, vagy ecsettel, ahogy kényelmesebb. A bőrhibáknál az alapozót és korrektort ujjbeggyel ütögetve oszlassuk el a bőr felületén. A pattanásokra is minden esetben vigyünk fel korrektort, de óvatosan, apró mozdulatokkal, ne kenjünk, ne húzzuk feleslegesen a bőrt. Ez azért fontos, mert a korrektor általában szárazabb, mint az alapozó, így jobban tapad és a fedőképessége is nagyobb, ha finoman ütögetve visszük fel, akkor alaposabban a helyére tudjuk jutattni az anyagot, így remélhetőleg elkerüljük, hogy a következő mozdultattal le is töröljük onnan. A szem alatti területre, a szemgödörbe és a külső szemzugba használjunk jó fedésű, matt korrektort. Ez inkább legyen egy árnyalattal világosabb az alapozónál, így biztosan jól takarja a szem alatti karikákat. Fontos, hogy minden világos szín optikai csalásra alkalmas, így lentebb hozzá az árkokat és üde szemkörnyéket kölcsönöz.
Profi-tipp:
Ha a választott sminkben sötét színek vagy erősen csillogó pigmentek vannak, úgy is készíthetjük, hogy először a szemet alapozzuk le, korrektorozzuk megfelelően, majd a szemfesték felvitele után a lehullott felesleges festék eltávolítását követően alapozzuk az arc teljes felületét. Így az alapozás teljes mértékben tökéletes tud maradni, hisz szemfestés közben nem nyúlunk bele, nem potyog rá a festék és le sem töröljük igazításkor.
Az alapozás után használjunk enyhe fedésű, bársonyos púdert. Ezt a lépést semmiképpen se spóroljuk meg, mivel szükséges a smink fixálása és a mattítás miatt. A púderezést ne hagyjuk a szempillafestés utánra, mert akkor ráhullik és megtapad a szempillákon és azok így bizony nem feketék, hanem szürkék lesznek.
A szem festéséhez többféle állagú szemhéjszínezésre készült terméket használhatunk, lehet krémes vagy por állagú a festék, én ennél a sminknél az utóbbit választottam. Az alapozás után rajzoljuk meg ceruzával a cicásan kifelé ívelő formát a mozgó szemhéj egészén, majd satírozzuk el a széleit, és tegyünk rá sötétbarna szemhéjpúdert. A ceruza azért fontos, mert ha felvisszük a szemhéjpúdert, ebbe tapadva sötétebb és tartósabb lesz. A mélyítő vonalra, ugyanezt a színvilágot használjuk csak eggyel világosabb árnyalatban, szépen elsatírozva. A sminket el lehet készíteni szemhéjkrémmel is, ám ha ilyet választunk ügyeljünk arra, hogy jól eldolgozható, de száradás után jól fixáló termékkel dolgozzunk.
Mielőtt a szem alsó részét elkezdenénk festeni, töröljük le az ide potyogott festéket, és korrektorozzunk újra. Minden felesleget el kell távolítani, ha ugyanis egy kicsi is ott marad, akkor az belekeveredik majd az alapozóba, így ott szürke színű lesz és úgy néz ki a végeredmény, mintha bánatos szürke karikák lennének a szemünk körül. Ha tehát az újrakorrektorozással megvagyunk, akkor közvetlenül a szempillák alatti részre vigyük fel a már használt, világosabb árnyalatú szemhéjfestéket. Felül, a szempillák tövében húzzunk fényes fekete tusvonalat, de csak nagyon vékonyan. Ha a szempillaszálak között is befestjük a bőrt, akkor természetes és meglepően látványos lesz a végeredmény.
Miután a szemöldöknél most nem a természetesség a cél, ezért használjunk egy hangsúlyosabb, szürkés-barna szemöldökceruzát. Ne csak a hiányos részeket pótoljuk ki ezzel, hanem finoman az egész szemöldököt húzzuk át vele, majd fixáljuk átlátszó zselével. Ettől az egész sokkal tartósabb lesz.
A szempillák festése előtt használhatunk göndörítőt, amitől a rövidebb és lefelé hajló pillák is íveltek és mutatósak lesznek. Feltehetünk esetleg néhány tincses pillát is, ráerősítve még erre a hatásra. Ezután húzzuk át a pillákat szempilla alapozóval. Ettől dúsabbak és hangsúlyosabbak lesznek, majd erre jöhet a koromfekete szempillaspirál.
Ennél a sminknél a pirosításhoz ne használjunk élénk színeket, itt a szemen van a hangsúly. Az alapozásra barackos árnyalatú pirosítót vigyünk fel, közvetlenül a járomcsont alá.
Végül, de nem utolsó sorban, az elkészült sminkhez az ajkakra halványabb, rózsaszínes rúzs, vagy szájfény illik. A végeredmény pedig? Vogue címlapos!” 

A smink elkészítéséhez a következő termékeket használtuk
Alapozó:
La Prairie: Anti-Aging Foundation
Az Anti-Aging Foundation mesterien ötvözi a harmonikus színeket és a bőrápolást. Nem csak fénylő, makulátlan arcbőrt eredményez, hanem táplálja, feszesíti és hidratálja is a bőrt, valamint páratlanul hatékony védelmet nyújt. Egy luxus színvonalú, rendkívül könnyed állagú, mégis tökéletes fedést biztosító alapozó, amely szemmel láthatóan szépíti a bőrt. Az Anti-Aging Foundation Cellular Emulsion SPF 15 vízalapú szilikon emulzió, amelynek utánozhatatlanul bársonyos állaga egész napon át tartó tökéletesen egyenletes fedést biztosít kopás és repedezés nélkül.
24.800 FT, 30 ml, 5 árnyalatban kapható
Púder:
Clinique: Superbalanced Powder Makeup
Az „eszes technológiát” alkalmazó, Superbalanced Powder Makeup kompakt „darálóra emlékeztető” csomagolású, egyensúly-teremtő púder fenntartja a bőr nedvesség-egyensúlyát, miközben egész nap szabályozza az olajtermelést. A hidratáló hatóanyagok kapszulákba zárt keveréke darálás közben szabadul fel és jut el a bőr száraz területeire, ahol szükség van rájuk. Az ásványokban gazdag formula szabályozza a faggyútermelést és megakadályozza a bőr kifényesedését, emellett izzadság- és páraálló.
9500 FT
Pirosító:
Clinique: Quick Blush
A Quick Blush a formula és a csomagolás tökéletes házasítása. Tervezése valódi újítás a kozmetikumok világában: pirosító és ecset egyben. Az újszerű design kényelmes használata és könnyű hordozhatósága révén is formabontónak számít. Az egyedülálló, púderré váló krém formula több rétegben felvihető, gyönyörű színt és természetes hatást garantál. Az ecset és a pirosító összetartozik. Csak el kell csavarni a henger alapját az óramutató járásának irányába, a pirosítót tartalmazó kupak levétele nélkül. Fontos, hogy használat közben tartsuk a terméket függőlegesen, hogy az ecset ideális mennyiségű festéket vehessen fel a kupakból. Ezután vegyük le a kupakot és az ecset máris használható.
8800 FT
Szempillaspirál
Clinique: High Impact Mascara (Black)
Az új High Impact Mascara pontosan azt nyújtja, amire minden nő vágyik: hosszú, vastag és szépen ívelt szempillákat. A sokoldalú szempillaspirál pillanatok alatt drámaian sűríti és hosszítja a pillákat, intenzívvé és fényűzővé varázsolja a tekintetet.
5100 FT
 


Szemhéjpúder
Bobbi Brown: Eyeshadow (Rich Brown 11)
A profik és a műkedvelő otthon-sminkelők is imádják. Selymes, matt szemhéjpúder, melynek felvitele egyszerű és könnyen elsatírozható. A praktikus, kocka alakú dobozkában található szemhéjpúder lehelletfinom réteget képez a szemhéjon és tartósan a helyén marad.
6300 FT
Szemhéjpúder
Dior: 5 couleurs (970 Stylish Move)
Fény és árnyék játéka, színekkel kiemelve. Mindegyik mitikus 5 Couleurs palettában szaténos, matt vagy irizáló színek hangsúlyozzák ki a befejezést. A Szín egyesítése egy kevés fénnyel, ez a paletták alapja, amely új perspektívákat nyit és végtelenül új külsőt eredményez. Mikropigmentekben gazdag a látványosan intenzív színhatásért, a lágy textúra hihetetlen finom sminket eredményez a szemhéjon, ezernyi lehetőséget kínálva a színek játékára.
20 330 FT
 


Rúzs
Dior rúzs (Beige Angélique 314)
Mind színükben, mind külső megjelenésükben, mind állagukban egyedülállóak a Dior rúzsai. Könnyű a felvitelük, egyszerre színezik és hidratálják az ajkakat és tartósan fent maradnak.
11 300 FT
Szájfény
Dior Szájfény (216 – Dior Addict Ultra-Gloss Glow)
Az elegánsan és csábosan csillogó akjak nélkülözhetetlen kelléke. A Dior szájfényei finoman hidratálják és teszik puhábbá az ajkakat. Ragyogó, selymes árnyalatai nem kenődnek, nem maszatolódnak, egyszerűen felvihetőek és minden szájformához passzolnak.
9640 FT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése