2016. április 5., kedd

Gyors reggeli smink

A jól és alaposan ápolt bőrnek nincs szüksége minden esetben alapozóra, ezért ki is hagyhatjuk a napi rutinból, ha nagyon sietünk. Egy piroslápmás ápoló, gyors smink kellékei a következőek:
- korrektor
- szempillapödrő
- szempillaspirál
- pirosító
- szájfény


 Ha megállunk egy piros lámpánál,vagy a dugóban beszorultunk a legnagyobb forgalomban a legbelső sávba, akkor kapjuk elő a korrektort és lássuk, mit javíthatunk, amíg megérkezünk úticélunkhoz. Az autóban való korrektorozás szabályai a következőek: a legjobb ha applikátoros/ecsetes korrektort használunk ilyenkor, azt tudjuk a leggyorsabban felhelyezni, majd ujjbeggyel alaposan eloszlatni és beütögetni a bőrbe.
A kövekező piros lámpánál a szempillapödörítés jöhet. Ez azért fontos, hogy azoknak is szépen ívelt legyen a pillája és hangsúlyos a tekintete, akiknek esetleg előre állnak a szempillái. Ez a művelet alapvetően látványossá teszi a még natúr pillákat is. A szempillafestésnél nagyon figyeljünk oda, hogy ne legyen sok festék egyszerre az ecseten. Amikor a pillákon áthúzzuk a spirált, törekedjünk arra, hogy a legkissebb szálakat is érje festék. A műveletet kezdjük a külső szemzugban, ide jusson a legtöbb festék, az apró szálakon ez nem csak jól néz ki, de cicásítjai is a tekintetet. Mindig kívülről befelé, a belső szemzug felé haladva és alulról a halánték felé húzzuk az ecsetet, így lesz természetes az eredmény. Ha pedig úgy érezzük nem férünk hozzá rendesen a szempillánkhoz, akkor válasszunk kisebb ecsetes spirált, így könnyebb lesz vele dolgozni.
Az autóban való pirosításnál a legjobb, ha a pirosítónkba bele építették az ecsetet, így nem kell plussz egy eszköz után kotorásznunk. Ha egy kellemes csücsörítéssel pillantunk bele a tükörbe, láthatjuk, ahogy kiugrik a járomcsontunk, ide kell felhelyezni a pirosítót. Kívülről belefelé haladjunk és ne essünk túlzásokba. A bohócsminkhez elég rövid idő alatt eljuthatunk sok pirosítóval. A smink lezárásaként ajakápoló szájfénnyel hangsúlyozzuk ki az ajkakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése