2016. április 5., kedd

Szemfestési alapok kezdőknek és haladóknak

A szemfestés talán a leglátványosabb módja annak, hogy felhívd a figyelmet magadra. Lényege, hogy kiemeled ezzel a szemed, így a végeredmény csillogóbb tekintet lehet, de egy jól elkészített szemfestéssel korrigálhatod a szem alakját is.

Megfelelő ápolás
A szem festésénél is nagyon fontos a szemkörnyék megfelelő ápolása: használj feszesítő és ápoló szemránckrémet. Ha a szemkörnyék jól hidratált, nem fog megtörni rajta a korrektor. Korrektort mindig használj, így eltüntetheted a szemkörnyék hibáit, a sötétebb karikákat. Figyelj arra, hogy a korrektor színe mindig világosabb legyen, mint az alapozóé.


Szemhéjpúder, krémes szemhéjfesték
Szemfestésnél használhatsz szemhéjpúdert, krémes szemhéjfestéket. Ha később port használsz, alapozd vastagabban a szemhéjad, hogy legyen mibe beleragadni a festéknek. Használhatsz kimondottan erre a célra készült szemhéjalapozót, ennek extrán jó a tapadása és a tartóssága. Mindkettőt felviheted ecsettel vagy kézzel is. Hasznos tudni, hogy az egész szemet lepúderezed a szemfestés elött, akkor bársonyosabb lesz a smink. Amikor por alapú szemféjfestéket használsz, akkor minden esetben rázzd le a felesleget az ecsetről, mielőtt a szemhéjon kezdesz vele dolgozni. Fontos, hogy figyelj arra, hogy ahova először teszed az ecsetet, ott lesz a legtöbb festék, vagyis ott lesz a legsötétebb rész is. Hasznos trükk, hogy ha a mozgó szemhéj rész fölé egy halvány, világosabb-fényes csíkot teszel, akkor attól felélénkül a tekintett. Fáradt napokon ez jól jön.
Arra azonban figyelj, hogy ha púderre viszed fel a por állagú szemhéjfestéket, az nem tapad olyan erősen egymáshoz, így könnyebben elcsúszhat a smink, viszont könnyebb satírozni. Illetve, ha nem közvetlen alapozóra teszed fel a szemfestéket, veszít színe intenzitásából. A por állagú termékeknél fontos tudnivaló, hogy ami keményebben préselt, azt nehezebb satírozni, ami puha, az szinte magától elterül a szemhéjon.
Jól használhatóak a krémes szemhéjfestékek is. Fontos, hogy a választásánál vedd figyelembe, hogy a por alakú festéket lehet, hogy nehezebb felvinni, de könnyebb javítani, a krémes szemhéjfesték viszont beleülhet a ráncokba.


Vonalak a szem körül
A szempillák tövénél húzott vonal a smink fontos eleme. Ezt meghúzhatod ceruzával vagy gél állagú festékkel, amit ecsettel vihetsz fel a legkönnyebben. A vékony csík még akkor is kiemeli és maximalizálja a szemeket, ha azok mélyenülőek. Ha feketével ráerősítesz a felső szemhéj belső peremére, akkor sokkal látványosabb lesz a szempillaspirálozás. Figyelj arra, hogy a szempillák között ne maradjon szabad, bőrszínű felület, legyen egyenletesen fekete végig.
Hasznos segítség a szemek megrajzolásánál a filc és tus is. Ezeket csak a belső szemvonalak meghúzásához, vagy a tusvonal rajzolásához használd, ezeket ugyanis nem lehet satírozni. Ha pedig fehér szemceruzát használsz, felfrissül a tekinteted és akkor optikailag nagyíthatod a szemeket.


Trükkök a színekkel
A színeknél fontos tudnivaló, hogy a világos színek frissítik és kinyitják a tekintetet, míg a sötét színek az esetek többségében drámaibb hatást kölcsönöznek. A szemhéjfesték színét úgy határozd meg, hogy erősítse a szemed színét. A kékhez jól illenek a barna és sötétkék árnyalatok, a barnához a sötétbarna és a kakaó szín, a zöldhöz pedig szintén a barna. A szemfestékből első körben mindig keveset vigyél fel, aztán rétegről, rétegre erősítsd azt, amíg eléred a kívánt színhatást. Ha sötét színeket használsz a sminkedben, azok mutassanak a külső szemzug felé, a világosak pedig belefelé, az orrnyereg felé közelítsenek. Így tudod a szemed alakját megváltoztatni vagy éppen hangsúlyozni. 


A szemsmink elkészítéséhez használt kellékek

Szemránckrém
La Prarie: Skin Caviar Luxe Eye Lift Cream
A komplex kezelést biztosító technológia rendkívül hatékonyan kezeli a szemkörnyék érzékeny bőrfelületén jelentkező hét bőröregedési tünet mindegyikét. Az előállítás során felhasznált új biopolimer fehérjének köszönhetően a krém összefüggő, ultravékony réteget képez, amely az optimális “lifting” hatás elérése érdekében feszesíti a bőrt. A Skin Caviar Luxe Eye Lift Cream a La Prairie két egyedülálló erősségét hasznosítja: a hatékony bőrápolást biztosító, azonnali feszesítő, tápláló és energizáló hatást eredményező kaviár kivonatot, amely a fényűzés és teljesítmény csúcsát testesíti meg, másrészt pedig a szemkörnyék bőrének öregedésére utaló tünetek kezelésére megalkotott innovatív megoldások lenyűgöző palettáját.
80 000 FT



Korrektor
MAC: Moisturecover korrektor (NC20 szín)


Folyékony korrektor. Textúra-mentes, szinte láthatatlan. Jól eloszlik a bőrön. Világosítja és halványítja a sötét területeket, eltünteti a foltokat, egyenletessé teszi a bőrtónust. Hibátlanná varázsolja a bőrt. Az alapozó előtt, vagy akár csak saját magában is használhcató.
5 000 HUF





MAC: Paint Pot (Painterly szín)
Mi a MAC Paint Pot-ját használtuk, painterly árnyalatban. Ha ilyen világos árnyalatot keresel, kiváló sminkalap. Magas pigment-tartalmú szemhéjpúder, ami a felvitelkor krémes, száradás után pedig intenzív, vibráló árnyalatú. Hosszan tartó, színtartó viselet. Átmenet nélküli fedést biztosít anélkül, hogy megkeményedne. Egyenletesen oszlik szét a szemhéjakon. Krémes alapú, könnyen használható együtt a M·A·C szemhéjpúdereivel és szemceruzáival.
5 600 HUF



Szemfesték
Shiseido: Shimmering Cream (Ombre Crème Satinee)
Selymes, krémes alapú szemhéjfesték, mely könnyen felvihető és finom színt, csillogást, mélységet adva hangsúlyozza ki a szemeket. A szemeket fényessé és elbűvőlővé varázsolja.







Bobbi Brown: Eyeshadow (Caviar OJ) (Bone 2)

Selymes, matt szemhéjpúder, melynek felvitele egyszerű és könnyen elsatírozható.
6300 HUF






Pigment
MAC: Reflects pigment (Blackened Red)


Nagyon szép és intenzív színt ad, kevés kell belőle Érdemes tudni, hogy minél finomabb szemcséjű egy pigment, annál könnyebben satírozható, figyeljünk oda, hogy a felvitel előtt alapozót rakjunk alá, így jobban tapad. 




Szemhéjpor
MAC: Eyeshadow (Mythical)




Egy erősen pigmentált szemfesték, amely nem gyűrődik be a szemhéj árkaiba, könnyű satírozni, tartós. Egyenletesen felvihető és jól keverhető más színekkel.





Szemhéjtus
MAC: FLUIDLINE (Blacktrack szín)
Dologozz vele gyorsan, ha megszárad, már nagyon nehéz korrigálni. Ha használod mindig egyből csavard vissza a kupakot, mert nagyon gyorsan kiszárad. Extra könnyű gél-formulája olyan precizitást biztosít, mint egy szemhéjtus, csak még lágyabb, finomabb hatást eredményez. Könnyen használható az ecsetnek köszönhetően, melyet csak belemártunk, és már húzhatjuk is a vonalat. Hosszan tartó hatás. Nem kenődik el. Széles színválasztékban kapható. Az ecset külön megvásárolható.
4 600 HUF



Szemceruza
Sensai: Eyeliner pencil (EL02)
Kiváló minőségű ceruza, mely pontos, határozott, egyenletes és tartós vonalat húz.



Szempillaspirál
MAC: Haute & Naughty spirál



A kettő az egyben spirál lehetővé teszi, hogy Te választhass a természetes vagy az azonnali drámai hatás között. Egyszerű használni,kétféleképp kihúzható vége szabályozhatóvá teszi,hogy a spirál kefe mennyi festéket vegyen fel. Az egyik nyíláson áthúzva finom, könnyű pillákat készíthetünk,míg a másikat használva igéző, letaglózó hatást érhetünk el.
5 600 HUF





Ecsetek
Bobbi Brown: Ultra Fine Eyeliner Brush
Könnyű irányítani, a vékony ecsettel hibátlan tusvonalat tudunk húzni.
6800 HUF



Bobbi Brown: Eye Smudge Brush
A kúp alakú ecset kiváló satírozáshoz és a modern, lágy füstös szem elkészítéséhez.
7800 HUF

Szemfesték
Chanel: Eyeshadow (Illusion D’Ombre)
Chanel: Eyeshadow (Ombre Paupiéres 100)

Szemceruza
Chanel: Le crayon yeux

Szemhéjtus
Chanel: Écritude De Chanel (Noir Black 10)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése