2016. április 5., kedd

Gyors tavaszi smink

Megújulás és frissesség –  Gyors tavaszi smink

Romantika minden mennyiségben – mondhatnánk, ha röviden kellene jellemeznünk a tavaszi sminktrendet. Jöhetnek a pink és barackos pirosítók, az élén piros rúzsok, a babásan kifestett arc.

Alap az UV-védelem

Tiszta és ragyogó bőr, amin nem fog az idő. A cél tavasszal is ez, illetve hogy ezt megőrizzük, fokozottan kell figyelni az UV-védelemre. A levegőben ilyenkor még nincs elég páratartalom, ami megszűrné az UV-sugarakat, így erősebben érhetik a bőrt. Ezért különösen fontos, hogy ilyenkor fényvédőkrémet rakjunk a smink alá. Ez alkalommal az alapozótól tekintsük el, hisz attól az arc elnehezül, elveszíti természetességét, tavaszra ezért a színezett hidratálót javasoljuk. Ez épp csak annyi fedést nyújt, amennyivel egyenletes színűvé teszi és nedvességel telíti a bőrt, így természetes marad a megjelenésünk.

Romantikus rózsaszínek

Romantikus, rózsás rúzsok, szájfények és pirosítók. Ezekkel idén tavasszal nem nyúlhatunk mellé. Rendhagyó módon ennél a tavaszi sminknél ezeket érdemesebb hamarabb felvinni, mert így időben kiderül, hogy milyen intenzív színt bír még el a szem. A krémes pirosítót ujjbeggyel könnyen felvihetjük, intenzív színt és lágy csillogást ad az arcnak anélkül, hogy túl púderesnek tűnne. Mivel nem használunk ennél a sminknél alapozót, így a bőrhibákat és karikákat fokozott figyelemmel, lehelletnyi korrektorral fedjük el. A következő lépésként áttetsző pinkes ápoló szájfényt kerüljön fel az ajkakra. A félig áttetsző szájfény ragyogást ad és kihangsúlyozza az ajkak természetes árnyalatát. A rúzsecset elengedhetetlen a száj formájának pontos kialakításához.

A lélek tükre tündököl

A jelenlegi trendeknek megfelelően egyszerre markáns és nőies a szemöldök. Ha tökéletesnek is gondoljuk a sajátunk, mindenképpen javasolt a formáját kicsit rendbeszedni, a színét intenzívebbé tenni, így igazítsuk ki a lehető legtermészetesebb módon: az íven szaggatott puha vonalakat rajzolva egy barna szemöldökceruzával. Ezután a szálakat fésüljük felfelé egy szemöldökkefével. Továbbra sem ragaszkodva a megszokott színekhez, egy közepes szemfestékecsettel ezüstös szürke szemfestéket vigyünk fel a szemöldök, és finoman a szem alá. Egy nagyobb, puha szemfestékecsettel a szemhéj egészére tegyünk selyemfényű, lágyrózsaszín festéket. Lágyítsuk, mossuk össze a festés elütő széleit, így sokkal egységesebb, természetesebb lesz a végeredmény. Az egészet keretezzük barna színű szempillaspirállal. Azért barnát válasszunk, mert az természetes, lágy, puha kinézetet ad a tavaszi sminknél. Ha pedig még teljesebbé akarjuk tenni a friss tavaszi megjelenésünk, akkor válasszunk egy vidám pink árnyalatot a körmeinkre is.

A smink elkészítéséhez használt termékek


UV-védelem
La Prairie: Sun Protection Emulsion Face SPF 30
Védi az arcot, a nap káros hatásának leginkább kitett bőrfelületet, a bőr öregedéséért felelős UVA ill. UVB sugarak ellen. Vörös pálmamoszat tartalmának köszönhetően gazdag természetes antioxidánsokban. A könnyű emulziós formula öregedésgátló és bőrpuhító összetevőkben is dúskál, amelyek intenzíven hidratálják bőrt és segítik megőrizni nedvességtartalmát.
125 ml 28 800 Ft
Színezett hidratáló
Clinique: Moisture Surge Tinted Moisturizer SPF 15
Azonnali nedvesség SPF 15-ös fényvédővel és egy cseppnyi bőrtökéletesítő színnel. Pont annyi, amennyi kell. Könnyű, olajmentes, folyékony formula, mely 8 órán át biztosan tart és garantáltan allergia- és illatmentes.
6700 Ft


Krémes pirosító
M A C: Cremeblend Blush (Florida)
Messziről is csodálatos friss szín, kibontva még inkább felfedezhető, hogy igen erősen pigmentált, és nem a megszokott pirosító állagot hozza. Ám nem kell megijedni, ugyanis nem ragad, nem olajos, nagyon könnyű felvinni az arcbőrre, ahol inkább matt hatásúnak bizonyul. Mivel intenzív szín, kevés is elég belőle, ennek ellenére a tartóssága kiváló, nyolc órát a helyén marad.
5700 Ft
Szemhéjfesték
Dior: 5 Couleurs Garden Edition (841 Garden Roses)
A legendás 5 Couleurs paletta gyűjtőknek szánt, limitált kiadása, amelynek tetejére mintha rózsákat hímeztek volna. Tökéletes üde, tavaszi sminkhez! A Garden Roses lágy pinkek, ibolya és ezüst lázában ég, amelyet csábító bíbor egészít ki.
20 330 Ft


Ajakápoló
M A C: Tendertone Lip Balm SPF 12 (Hot ‘N’ Saucy)
Üvegtégelyes, fényvédőt is tartalmazó, színezett ajakbalzsam, ami pont annyi színt és fényt ad, amennyire ilyenkor szükség van. Friss, babás, imádnivaló. Nem sűrű, nem ragacsos, könnyű felvinni. Kiváló rúzs alá is, de önmagában is csókolnivalóak lesznek tőle az ajkak.
5000 Ft



Szempillaspirál
Diorshow New Look: New Look 694 Brun
Az exkluzív Diorshow nanokefével a Diorshow New Look szempillaspirál forradalmasítja a szempilla sminkjét a tökéletes, új külső megteremtéséért. A nanokefe és a magas minőségű, szérum formula egytől egyig dúsítja a szempillákat, azonnal és hosszan tartóan. Megnyitja a tekintetet, bármilyen formájúak is legyenek a szemek, vagy hosszúak a szempillák.
11 550 Ft

Körömlakk
Dior: Vernis 537 Riviera/ 579 Plaza / 694 Garden Party Forget-Me-Not
A Dior kiváló minsőségű körömlakkjai is helyet kaptak a tavaszi Garden Party kollekcióban. Mi ebből javasoljuk a a virágos-mályvás Nefelejcset. Ha valaki ennél csajosabb színt szeretne, válassza a Vernis kacér pirosát, vagy az üde pinket. A Dior Garden Party körömlakkok különlegessége egyébként, hogy nemcsak elegánsak, de illatosak is.
8230 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése