2016. április 5., kedd

Ágyő bőrproblémák! - Téli arcápolás és téli smink

Télen nem csak a ruhatárunkat kell lecserélni, de bizony az arcápolási és sminkszereink is felülvizsgálatot igényelnek. Már nem jó az a bizonyos púder és minthogyha az a szemfesték sem az igazi volna, vagy csak az arcbőröm változott? Bizony, ez a gyakoribb. Hisz az éghajlati tényezők hidegebbre fordulása miatt bőrállapotváltozás következik be. A tartós hideg folytán ilyenkor az erek összehúzódnak a szervezet túlzott hőveszteségének kivédésére. Bőrünk szárazabb lesz, érdesebb tapintású és fakóbb. Más, mint ahogy megszoktuk. De ez természetesen kezelhető. A titok nyitja, pedig nem egyéb, minthogy ilyenkor más típusú arcápolószereket, krémeket, sminkszereket kell használni.

A bőr tisztítása és ápolása: mindig az évszaknak megfelelően
Száraz, húzódik, viszket, bereped. Téli bőrproblémák, melyek megelőzhetőek és kezelhetőek. Kezdjük a megelőzéssel. A leghidegebb évszakban is fontos az arc alapos és szakszerű tisztítása, ilyenkor is fontos, hogy a sminket minden lefekvés előtt lemossuk, illetve, hogy a sminkelést megelőzően előkészítsük a bőrt. Téli arclemosónak olyan terméket válasszunk, amely ápoló összetevőket tartalmaz, inkább krémes, tejes állagú legyen, ne alkoholos, vagy tonikos, ami marja, szárítja a bőrt. Krémezés előtt használjunk bátran szérumot, ami ilyenkor különösen jó a bőrnek. Válasszunk az aktuális állapotunknak megfelelőt: hidratálót, ránctalanítót vagy nyugtatót. Figyeljünk arra, hogy alaposan felszívódjon, majd vigyük fel az ápoló krémünket.


Szárazabb a bőr
Hasznos tanács a bőrápolási szakemberektől, hogy télen sose megszokásból cselekedjünk, hanem mindig figyeljünk a bőrünk jelzéseire. Hiszen elképzelhető, hogy a hideg hatására a bőr anyagcserefolyamatai lelassulnak, 8 fok alatt a faggyúmirigytermelése erősen csökken. Ilyenkor azt érezzük, hogy a bőr húzódik, kellemetlenül viszket, állagában szárazabb. Ennek egyik oka, hogy a fűtött helyiségekből gyakran megyünk ki a hideg környezetbe, ennek hatására az erek összehúzódnak, a bőr anyagcseréje romlik, megnövekszik a hámrétegen keresztüli vízvesztés, ami a bőr kiszáradásához vezethet. Ellenben a zsíros bőrűek kicsit fellélegezhetnek télen, hisz a bőrük kevésbé zsíros. Ám korai az öröm, mert a faggyúcsatornákban megkeményedő faggyú eltávolítása is nehezebbé válik ilyenkor. Ezért van az, hogy télen jobban fájhat egy-egy arctisztítás a kozmetikusnál, illetve ennek nyomai is jobban meglátszódhatnak.


Érzékenyebb a bőr
A hideg évszakban érzékenyebb lehet a bőrünk, vagyis esetenként lipidhiányos is, mely állapoton sokat javítanak a víz/olaj típusú emulziók. Ilyenkor egyébként nyugodtan használhatunk zsírosabb állagú krémeket is. Azonban nem árt tudni ugyanis, hogy miután a paraffinumliquidium, paraffin, microcristaline wax, vazeline, ozokerite, vagy ásványi olaj tartalmú krémek egy finom filmréteget képeznek a bőr felszínén, bent tartják a vizet, ami egy ideig nagyon hasznos, ám hosszútávon ezzel mégsem használunk a bőrünknek, nem hagyja ugyanis megfelelően szellőzni a pórusokat, jelentősen csökkenti a bőr önregenerációs képességét. Ezért válasszunk növényi olajokat (jojoba, avocado, szezámolaj, sheavaj stb.), ureát, ceramidot, panthenolt tartalmazó készítményeket, ezek a legjobb alternatívák. Ezek minél előrébb vannak a krém összetevői közötti felsorolásban, annál nagyobb koncentrátumban tartalmazzák azt. Gerencsér Anita mesterkozmetikus szerint a vízhiányos és száraz bőrűeknek ilyenkor is fontos, hogy a ceramid utánpótlást mindig biztosítsuk, így a bőr komfortérzete jelentősen javul. De figyeljünk a termék lipidösszetételére és lipidkoncentrációjára, mert a túlzsírozott bőrön miteszterek és pattanások jelenhetnek meg. A következő összetevőket érdemes keresnünk, ha vízhiányos vagy száraz a bőrünk: jojoba, ligetszépeolaj, szezámolaj, sheavaj, avokadóolaj, trigliceridek, ceramid, panthenol, urea, A-vitamin, liposzómák, nanoszómák. Kerüljük a magas víztartalmú krémeket nappalra, mert a vízpárolgás miatt jobban kiszárad a bőr. Extrém esetekben, komoly mínuszokban a magas víztartalmú krémek “bele is fagyhatnak” a bőrbe ezért többet árthatnak, mint használnak.
Az értágulatos bőrök érzékenyek a hidegre, sőt a hideg-meleg váltakozásától még jobban kipirulnak, feszülnek, égnek. Ám erre a típusú bőrre se tegyünk túl zsíros kozmetikumokat, mert a nehéz krémektől sem lesz jobb a helyzet. A megoldás itt az, ha egy jól fedő és jól hidratáló alapozót viszünk fel a tartalmas, de nem zsíros ápoló krémünk fölé. Ezzel biztos a duplahidratáltság és a bőrhibák tökéletes fedése.


Kozmetikai kezelések télen
Téli kozmetikai kezeléseknél fontos az általános tisztító kezelés, ami az aktuális bőrállapotnak megfelelő. Ilyenkor kedvez azonban az időjárás számos olyan kezelésnek is, amely nyáron, erős napfényben nem ajánlott. Ilyenek például a hámlasztásos kezelések. Néhány mezoterápiás eljárást is érdemes ilyenkor kérni, mert bár a nyári napsütés időszakában nem tiltott a kezelés, ám a túl nagy UV sugárzás leállíthatja a kollagén termelődést, ami pedig nem célunk. A mezoterápiás kezelésekkel a mélyebb szöveti rétegbe tudunk hatóanyagokat bejutattni, ezáltal erősítve a bőr regenerációs folyamatait, mélyebb hidratáltságát.


Hogyan sminkeljünk a hidegben?
Fontos, hogy alkalmazkodjuk itt is az évszak kívánta körülményekhez és télen rendezzük át a sminktáskánkat is. Kerüljenek elő az évszaknak megfelelő színek és textúrák. A smink alá ilyenkor nem gond, ha zsírosabb, olajosabb, tartalmasabb krémet rakunk, hisz a fénytelen, fakó bőrnek kifejezetten jót tesz, saját csillogása lesz. Ne feledjük, hogy télen azért is fontos, hogy a megfelelő szerekkel ápoljuk és sminkeljük az arcunkat, mert ilyenkor csupán az arcunk látszik ki a ruháinkból, így az kapja a legnagyobb hangsúlyt. A fényvédőkről se feledkezzünk meg: amennyiben lehet, olyan arckrémet válasszunk, melyben van fényvédő, illetve az alapozóknál is részesítsük előnyben azt, amelyik tartalmaz UVA/UVB védelmet. A síelőknek még ennél is többre van szüksége, ők az arcra kifejlesztett, magas faktorszámú fényvédővel menjenek ki a pályára, hisz a Nap télen is erősen süt, a fehér hó fényvisszaverő ereje pedig olyan, mintha a vízparton lennénk…
Télen megváltozik a bőr színe és tónusa, ezért ilyenkor mindig az aktuális állapotnak megfelelő alapozót válasszunk és használjunk. A mattítós alapozó mellett a porpúdereket mellőzhetjük, hisz ebben az évszakban azok csak még jobban szárítják a bőrt. A szilikonos alapozók ilyenkor a legjobbak, ugyan nem ápolják a bőrt, viszont nagyon tartósak és kiegyenlítik a bőr felszínén található egyenetlenségeket.




Tippek és trükkök a hideg hónapok sminkjéhez
Az alapozásnál figyeljünk arra, hogy nem csak az alapozót kell lecserélni tartalmasabb textúrájú és világosabb árnyalatúra, hanem a korrektort is felül kell vizsgálni, a nyári sötétebb arcszínhez való korrektor ugyanis ilyenkor csak kihozza a karikákat. Mindig figyeljünk oda a bőr alapos előkészítésére, addig amíg ki van száradva a bőrünk ne használjunk alapozót, vagy korrektort: hozzuk rendbe, hidratáljunk és utána kezdjünk sminkelni.
Télen napközben is viselhetünk erősebb sminket, ahogy elmondható, hogy összességében a téli smink elegáns és bársonyos. A szemfesték ilyenkor legyen szürke, mély lila, burgundi, csokoládé, barna és általában matt. A sötét rúzsok is harmonizálnak az évszakkal, persze csak tökéletesen ápolt szájra kenjünk ilyeneket, ápoló rúzst használjunk, vagy szájápolót, ne szájfényt.
Ha hideg időben sminket viselünk, akkor mindig legyen nálunk alapsminkszerekből segélycsomag, hogyha kipirosodik az orrunk, vagy lefolyik a sminkünk, akkor azonnal tudjuk javítani. A pasztellszínek ilyenkor sápasztanak, ezért használjunk telítettebb színeket. Szempillaspirálból válasszunk vízállót és szénfeketét. A pirosító felébreszti az arcot, amire ilyenkor még nagyobb szükség van, mint bármikor, így válasszuk a következő árnyalatokat: pink, barack, terrakotta. A bronzosítókat hagyjuk meg nyárra. Sötét körömlakkok ilyenkor nagyon menők. Amennyiben meg tudjuk oldalni, legyen egyforma a rúzs színével, így mindig elegáns lesz a megjelenésünk. Ne feledjük: a jól ápolt és hidratált bőr nem szárad ki, nem pirosodik, nem húzódik és a megfelelő eszközökkel tökéletes alap az izgalmas téli sminkhez, amivel pedig simán átlendülünk akár még a téli depresszión is…


A téli arcápolás és a téli smink kellékei



Szérum
Ez egy merészen új, páratlanul hatékony termék a bőr-öregedésgátlás területén! Varázslatos működése elsősorban a speciális két tartályból álló csomagolásnak köszönhető, amely segítségével saját magunk hozhatjuk létre azoknak az összetevőknek a harmóniáját, amelyek eddig nem érintkezhettek egymással, így jön létre a retinol, az oxigén és a Cellular Power Infusion bőrmegújító energiájának példátlan kombinációja. Stimulálja a bőr energiaellátását, javítja a sejtek közti kommunikációt, és támogatja a bőrszövet természetes megújulási folyamatát, miközben az aktív retinol és egy szabadalmaztatott oxigén-szállító rendszer fokozza a hatást.
116 000 FT (40ml)

Ápoló krém
Clinique: Moisture Surge Intense
Megváltás a száraz bőrnek! A gazdag krémzselé kettős hatással szolgálja ki a fokozott hidratáló jótéteményekre vágyók igényeit: maximálisan hidratál és korszerű technológiával regenerálja a nedvességmegőrző réteget. nemcsak azonnal hidratálja a bőrt, idővel hosszútávon fejt ki maximális hatást. Mindössze 8 hét elteltével több mint 40%-kal növeli a bőr nedvességtartalmát, és több mint 70%-kal erősebbé teszi a védőrétegét. Fényűző krém, mely bársonyosan puhává teszi a bőrt.
11 200 FT (50ml)




UV-védelem
Dior: Capture Totale UV Protect SPF 35
Extra könnyű, nem olajos textúrájú, teljesen illatanyagmentes UV elleni bőrvédő 35-ös faktorral. Maximális védelmet nyújt a káros sugarak ellen, miközben finom csillogással ragyogóvá teszi a bőrt. Gyorsan felszívódik, használatával a bőr egészséges fényű lesz. Önmagában, krém fölött is megállja a helyét, de alapozó alatt is kifejti a hatását.
19 920 FT (30ml)


Alapozó

Clinique: Repairwear Laser Focus All-Smooth Makeup SPF 15
Az ÚJ Clinique Repairwear Laser Focus All-Smooth Makeup SPF 15-öt a Clinique csúcstechnológiájú öregedés-visszafordító széruma, a Repairwear Laser Focus Wrinkle & UV Damage Corrector korszerű, szabadalmaztatott technológiája teszi a tökéletes öregedés-visszafordító alapozóvá. A folyékony alapozó azonnal enyhíti a ráncokat és elfedi a tökéletlenségeket, gyönyörűvé és hibátlanná teszi a bőrt, akár egy művészi fényképen – retusálás nélkül.
10 300 FT

Clinique: Even Better Makeup SPF 15
A könnyű és olajmentes új alapozó, az Even Better Makeup SPF 15 a Clinique-től az első bőrgyógyászok által kifejlesztett alapozó, mely tartós használattal felszámolja az egyenetlen bőrszínt. A napfény és az aknés hegek okozta hiperpigmentáció az öregedés gyakori első jele, mely általában korfoltok és sötét elszíneződések formájában jelentkezik. A Clinique ennek a problémának az orvoslására fejlesztette ki az Even Better Skin Tone Corrector-t is, mely klinikailag bizonyítottan láthatóan enyhíti az elszíneződéseket és minden bőrszín esetében hosszútávú hatást fejt ki. Ugyanezt a technológiát most egy alapozóba ültették át a Clinique kutatói és ezzel egy termékcsaládot hoztak létre azok számára, akik nemcsak elfedni, de azonnal és hosszútávon is kezelni szeretnék a hiperpigmentációval járó elszíneződéseket.
7100 Ft





Bobbi Brown: Extra Repair Foundation SPF 25
Az Extra Repair SPF 25 alapozó száraz és nagyon száraz bőrre lett kifejlesztve. Tökéletes fedést biztosít, miközben ápolja és védi a bőrt a káros sugaraktól.
12 300 HUF


Pirosító
MAC: Crème Color Base
Sokoldalú és multifunkcionális: a Cream Colour Base-t közvetlenül a bőrre, vagy az alapozóra, hidratáló krémre vagy púderre is fel lehet vinni. Használj hozzá ecsetet, szivacsot, vagy az ujjaidat. Az eredmény lehet visszafogott, fátyolos, de akár merészen drámai is, a felviteltől függően. Illatmentes.
5600 FT



Szemhéjfesték
Dior 5 couleurs szemhéjpúder (708 Amber Design)
Éjkék tokjában a 5 Couleurs paletta játszik a textúrákkal! A Dioa a Haute Couture világának értékes anyagaiból inspirálódott, amikor megalkotta a szemhéjszínezők textúráját. Mikropigmentekben gazdag a látványosan intenzív színhatásért, a lágy textúra hihetetlen finom sminket eredményez a szemhéjon, ezernyi lehetőséget kínálva a színek játékára. Kreatív szabadság, ahol a szín határok nélkül fejezheti ki magát, káprázatos szemsminket eredményezve.
20330 FT





Szemceruza
MAC: Technakohl Liner
Mechanikus szemceruza, melynek textúrája krémesen puha. Gazdag, intenzív színárnyalatokban kapható. Felvitel után gyorsan szárad, így hosszan tart, és nem kenődik el. Sokoldalúan használható. Kiválóan alkalmas a szem alsó és felső vonalának pontos megrajzolására. Ha 90 fokos szögben tartva visszük fel, vékony precíziós vonalat tudunk vele rajzolni. Ha vastagabb vonalat szeretnénk, használjuk ferdén tartva.
4600 Ft



Ajakápoló
Dior: Créme De Rose
Creme De Rose nem csak egy lágy ajakfeltöltő balzsam. 10-es fényvédőfaktorral védi az ajkakat, miközben a léleknek is kedveskedik finom illata. Értékes damaszkuszi rózsa illóolaj-kivonatot tartalmaz, mely szembeszáll az öregedéssel, de energetizáló A, E vitamint és shea vajat is találunk összetevői között az ajkak elsimítására és a hosszan tartó hatás elérésére. Az ajkaknak nedves, lágy és gyönyörűen feltöltött megjelenést ad, ragyogóbbak lesznek, mint valaha!
9170 FT

Rúzs
MAC: Satin Lipstick (Runaway Red) Dús, kékesvörös szatén. Szín és textúra az ajkaknak. Feltűnő viselet a kifutókon, és igazán menő az utcán. Ez tette híressé a M·A·C-et.
5300 FT















Szempillaspirál
Clinique: Lash Power Mascara
A Lash Power Mascara olyan nők számára készült, akik egész napos, vagyis 24 órás teljesítményt várnak el szempillaspiráljuktól. Az eredetileg a párás ázsiai piac számára kifejlesztett, rendkívül hosszú ideig tartós, maszatolódás-álló összetétel pontosan ott marad, ahová felvitte – a szempillákon, nem a szemek körül. Egyedülálló hőérzékeny formulája ellenáll esőnek, könnynek, izzadságnak, a medence vizének és természetesen párának. 24 órán át tartós, mégis könnyedén, a bőr húzása és feszítése nélkül eltávolítható meleg vízzel. Nedvesítsen be egy vattapamacsot nagyon meleg vízzel (39°C az ideális) és finoman nyomkodja a szempillákra, hogy fellazuljon a festék, majd tisztítsa meg arcát a szokásos módon.
5100 Ft


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése