Ugyanolyan finom, mint a bolti édesség
Egy szelet Kinder paradisóval minden gyerkőcöt megszelídíthetsz.
Ha azzal nyaggat csemetéd, hogy süss neki valami finomat, vedd elő a Kinder paradiso receptjét! Krémes, lágy, és nagy esélye van arra, hogy nem éri meg a másnapot. Barakonyi Krisztina édességért kicsik és nagyok is rajongani fognak.
Kinder paradiso
Hozzávalók 24 szelethez:
Tészta
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg cukor
- 12,5 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál sütőpor
- csipet só
- 1/2 citrom
Krém
- 25 dkg mascarpone
- 6 dkg cukor
- 3 csapott evőkanál liszt
- 2,5 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 kávéskanál zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom
- csipet só
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 25 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
Keverd habosra a vajat a kétféle cukorral, és egyenként üsd bele a tojásokat. Add hozzá a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, majd a fél citrom reszelt héját. Alaposan dolgozd össze. Simítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd a piskótát 175 fokon 15-20 perc alatt világosra. Ne lepődj meg, ha a tészta vékony lesz. Hűtsd ki, majd vágd ketté. Ezt a műveletet cérnával is végezheted.
A krémhez keverd el tejben a kétféle cukrot, a sót és a lisztet. Állandóan kevergetve főzz belőle sűrű krémet, és tedd félre hűlni. Amikor már langyos, add hozzá a kevés vízben felmelegített zselatint. Verd habosra a mascarponét, reszeld bele a citrom héját, és óvatosan forgasd a krémhez. Végül lazán keverd bele a felvert tejszínhabot is.
Állítsd össze a tésztát. Alulra az egyik piskóta kerül, azt kend meg a krémmel, és fedd be a másik lappal. Enyhén nyomd le, hogy szép sima legyen a süti teteje. Takard le, és tedd a hűtőbe minimum két-három órára. Tálalás előtt vágd a tésztát hosszúkás szeletekre, és porcukorral meghintve kínáld.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése