2015. november 19., csütörtök

Ínycsiklandó almás süti pudingos krémmel

Lisztérzékenyek is bátran ehetik

Az almás süti izgalmas, finom, igazi vendégvárós alkotás.

Ha van otthon néhány almád, nem kérdés, hogy mit kezdj vele. Ez az édesség még szülinapi tortának is tökéletes. Michl Júlia almás sütijéből a lisztérzékenyek is jóllakhatnak.


Almás süti lisztérzékenyeknek

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta
  • 6 evőkanál gluténmentes liszt vagy kukoricaliszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 tojás
  • 1 teáskanál kakaópor
Krém
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 csomag gluténmentes vaníliapuding
Alátét
  • 1 kg alma
  • 6-8 dkg reszelt étcsokoládé vagy tortadara
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, sütés: 30 perc

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a magházukat vedd ki, és vágd nagyjából egy centi vastagságú szeletekre. A tepsit béleld ki sütőpapírral, így nem kell zsemlemorzsát használnod, és erre fektesd az almaszeleteket. Majd mehet rájuk a cukorral összekevert fahéj.
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá, miközben kanalanként add hozzá a cukrot, majd a tojások sárgáját is. Ezután már fakanállal keverd hozzá a lisztet. A piskótatészta kétharmadát öntsd az almára, majd a kakaót keverd össze a maradék masszával, és azt tedd a tésztára. Villával bele is nyúlhatsz, áthúzhatod rajta, így összekeveredik a két szín, és nagyon jól néz ki.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 percig süsd. Ha kész, borítsd a tepsiből az enyhén cukrozott gyúrólapra, és hűtsd meg. A pudingport főzd meg a tejben, ha kihűl, keverd össze a margarinos-cukros krémmel, majd kend az almára. A tetejét díszítésként szórd meg reszelt csokoládéval vagy tortadarával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése