2015. december 8., kedd

Húsvéti fonott kalács


Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
    7 dkg Rama
    3 dkg élesztő
    1 kávéskanál só
    4 dl tej
    2 tojássárgája
  • Tetejére
    1 tojássárgája
    pici tej


Húsvéti fonott kalács








Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejben. Hozzáadjuk az átszitált liszthez, így levegősebb, és ritkább lesz a tészta, a sóval, a cukorral, és a megpuhított Ramával együtt robotgéppel, a fánktésztához hasonló tésztává dagasztjuk, közben a tojássárgát is hozzáadjuk. Lisztezett tálban kb 30-40 percig kelesztjük. (Ujjpróba: jó a kelesztés, ha ujjunkkal mélyedést nyomunk, s ha az lassan emelkedik fel). A tésztát 3 részre osztjuk, majd egyenként rúddá hengergetjük. Egymás mellé tesszük, végüket összenyomjuk, befonjuk. Ramával kikent tepsibe fektetjük. 30 percig ismét kelni hagyjuk. Végül a tejjel simára kevert tojássárgával megkenjük, és a forróra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután a tejes tojással ismét átfényezzük, majd további 15 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése