2015. november 19., csütörtök

Csábító diós-csokis keksztekercs

Ezzel nem lesz sok munkád

A diós-csokis keksztekercsbe keverhetsz még finom magvakat, így tovább fokozhatod az élvezetet.

A diós-csokis keksztekercset kortól, nemtől függetlenül mindenki imádja. Megunhatatlan, gyorsan összeállítható, változatosan ízesíthető, egyáltalán nem drága sütemény. Dékány Alexandra receptje nagyon népszerű lesz. 


Diós-csokis keksztekercs

Hozzávalók 12 személyre:

  • 40 dkg keksz
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • kókuszreszelék

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc

Elkészítés:

A keksz felét daráld le, a másik felét tördeld kisebb darabokra. Öntsd egy lábosba a tejszínt, és kis lángon olvaszd meg benne az étcsokoládét. Add hozzá a vajat, a cukrot, a rumaromát és a kakaóport, közben kevergesd. Mikor a massza már egynemű, mehet bele a keksz és a dió, majd egy kicsit hagyd hűlni a keveréket.
Ezt követően formázz belőle hengert, tekerd fóliába, és rakd legalább két órára a hűtőbe. Ha van őzgerinced, abba is teheted a masszát, de előtte béleld ki folpakkal. Mikor megdermed, önts egy tányérba kókuszreszeléket, és hempergesd meg benne a sütit. Végül vágd fel ujjnyi vastag szeletekre.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése