2016. március 29., kedd

Hogyan legyünk Internet Celebek?

A mai világ már az internetes világ körül forog. Akármi történik a te életedben legyen az mész éppen a WC-re, vagy mit eszel, azt 2 másodperc múlva már a szomszédod is tudja, vagy éppen az ország – világ – másik végében illő ismerősöd.

A jelenlegi – 2013 – statisztika szerint a legelterjedtebb internetes közösségi portált a Facebook viszi.
Napjainkban már csak 16 éves kor felettiek regisztrálhatnak rá, de én személyem szerint ismerek olyanokat akik még a 13 éves kort sem érték el de már olyan posztokat (így hívják a megosztott állapot bejegyzést) osztanak meg másokkal, hogy a múltheti hétvégi buliban mennyire leitták magukat és nem emlékszik arra, hogyan jutottak haza. Erre nem mondok semmilyen szociális jelzőt inkább. Ha te is ilyen vagy akkor nagy esély, hogy „híres” leszel. Lényeg csak annyi, hogy tedd tönkre a saját jövődet most, hogy aztán egy nap egy elfeledett ember legyél és olyan barátokra tegyél szert akik csak a hírességedre mennek. Fiatalság bolondság.
Második ilyesmi szintű témám az, hogy megjelent egy másik oldal amin egyéb dolgokat kérdezgetünk a másiktól és ő felel rá, ami persze lehet hazugság, igazság, de senki nem tudja, hogy mi is a való. Név szerint nem említem meg, hiszen nem reklámoznom kell, hanem most valós tényeket illetve érvelést írok.
Az ilyen kérdezős oldalakban a lényeg az, hogy legyen kamerád. Ha nem tudsz kamerával videóválaszt adni mínusz alá csökken az átlagosan feltett kérdések száma. Ha van kamerád akkor gyakorivá válik, hogy ajándékokat kapsz és idővel híres leszel, de mi kell ehhez? Hazugság? Igazság? Épp ez az, hogy a szó legkisebb értelmében semmi. Van aki ezt kihasználja és nem használja se a fejét és többet közt a lányok a ruháikat sem. Persze találhatunk számunkra szimpatikus posztokat is és válaszokat, de azért vannak morbid történetek is, hogy egy lány a saját édesanyját, aki a világra hozta, elszidja, mert nem engedte, hogy igyon hétvégén (hozzáteszem 11 éves volt a kis csaj és a 12. születésnapját tartotta). Ha ilyen vagy akkor szintén esélyes, hogy híres leszel.
Harmadik esetet rövidebb témába szedném. Egy videó megosztó portál (jelenleg a leghíresebb) ami alapból nem szolgálja sehol sem azt a célt, hogy az emberből hírességet csináljon, de hát ha így akkor így.
Sok ember tesz fel az életében történő bakit, vagy saját magának okoz testi sérülést azért, hogy legyen egy nagyobb számú megtekintése és ezzel híresnek mondá magát. Hát sokaknak ezért is gratulálok, főleg amikor a 12 éves kis srác káromkodik, a 13 éves kis csaj meg a melleiről beszél meg, hogy ő már elvesztette (az eszét azt biztos).
Hát ha te magad is híres szeretnél lenni akkor válassz egy módot rá és sok sikert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése