2015. szeptember 2., szerda

Ne dolgozz csak azért, mert pénzre van szükséged!


Ha szereted a munkádat, hasznosnak tartod, esetleg azért fizetnek, amivel a szabadidődben is a legszívesebben foglalkozol, és ezzel eleget keresel, az persze a legjobb dolog a világon. De ha csak azért csinálod, mert valamiből élni kell, vagy szívesen csinálod ugyan, de a pénz semmire nem elég, akkor van sokkal jobb megoldás.
Miért töltenéd az életed java részét olyasmivel, amit soha nem csinálnál, ha elég pénzed lenne? Annyi hasznosabb dologra is fordíthatod ezt az időt és energiát. Sportolj rendszeresen! Járd körül a világot! Tanulj meg egy nyelvet, hangszeren játszani, főzni, vagy repülőgépet vezetni! Tölts sokkal több időt a családoddal, vegyél részt aktívan a gyerekeid életében! Lásd vendégül a barátaidat egy vacsorára minden héten! Segíts valakin, aki megérdemli, foglalkozz olyasmivel, ami szerinted szebbé és jobbá teszi a világot, de inkább viszi, mint hozza a pénzt! Vagy csak élvezd azt a luxust, hogy minden reggel felkeléskor döntöd el, hogy aznap mit fogsz csinálni, éppen a kedved szerint!
Ha mindehhez csak a pénz, vagy a szabadidő hiányzik, azon lehet segíteni. Nekem legalábbis sikerült megoldást találnom. A módszert csak kitalálni volt nehéz, használni bárki tudja, akit megtanítok rá. A mindennapos pénzzavarok vagy az állandó hajtás, és a nyugodt jólét között húzódó határt meglepően könnyű átlépni, de a legtöbb embernek egész életében egyszer sem jut eszébe megpróbálni. Ha szívesen megtennéd, nézz körül ezen az oldalon, és utána keress meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése