2015. február 23., hétfő

Zabpehely diéta? Felejtsd el!

Manapság nagyon sok jó dolgot lehet hallani a zabpehellyel kapcsolatban. Ez az élelmiszer ugyanis, számos jótékony hatást képes gyakorolni a szervezetünkre, ezért akár diéta idején is lehet azt fogyasztani.
Igen ám, de az „okos” diétaguruk feltaláltak egy olyan fogyókúrás módszert, amellyel a zabpehely jótékony hatásait háttérbe szorították. A módszer nem más, mint a zabpehely diéta, ami csupán csak egy, a sok kamudiéta közül. A zabpehely alapvetően tehát jó és mértékkel nagyon hasznos a szervezet számára, ám a zabpehely diétát jobb, ha messzire elkerülöd!
A női magazinokban lehet többnyire rálelni erre az ostoba módszerre. Már a mintaétrenden is látszik az, hogy valami nem stimmel a kúrával kapcsolatban. Bár ez a módszer engedélyezi a napi 5 alkalommal történő étkezést, mégsem ajánljuk senkinek a zabpehely diéta elkezdését. A kúra ideje alatt reggelire egy tányér zabpelyhet kell elfogyasztani, 1 deciliter tej kíséretében, tízóraira egy almát lehet enni, zöld teával, az ebéd egy tányér zabkása, zöldségekből készített salátával, uzsonnára ismét zabpehely ehető 1 doboz natúr joghurttal meglocsolva, végül vacsorára 100 gramm zabpehely engedélyezett, 2 deciliter natúr joghurt mellé.
A mintaétrend összeállítását bizonyára egy olyan laikus ember végezte el, akinek fogalma sincs arról, hogy az emberi test egészséges működéséhez milyen tápanyagok bevitelére van szükség. Az étrendben borzasztóan kevés fehérje szerepel, ami azt jelenti, hogy a test koplal. Minimális fehérjebevitel mellett elkerülhetetlen a súlycsökkenés, ám azt nem árt tudni, hogy ez nem valódi fogyás.
A test ugyanis, nem a zsírraktárakat kezdi el felemészteni ilyen esetben, hanem azonnal az izmokat kezdi el elemeire lebontani, hogy abból kinyerhesse a megfelelő működéshez szükséges fehérjét!
Amennyiben valaki úgy akar sovánnyá válni, hogy az izmait emészti fel, akkor mindenképpen ezt a módszert kövesse. Ha Te nem csupán sovány akarsz lenni, hanem formás, feszes idomokat is akarsz, akkor inkább felejtsd el ezt az őrült diétát! Hunyd be a szemed és képzeld el azt, hogy bár sovány vagy, a bőröd itt-ott lóg, a karod lötyög, a feneked pedig oltári lapos. Valóban erre vágysz? Most pedig képzelj el egy szexi, itt-ott izmoktól domborodó, feszes popsikkal rendelkező testet.
Ugye, hogy jobban hangzik az utóbbi verzió? Akkor törekedj arra, hogy ne az izmaid felemésztésével fogyj le, hanem valóban a zsírraktáraidat égesd el! Mi a véleményed a zabpehely diétáról? Próbáltad már valaha?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése